درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1400/02/26 - 11:59:3
تعداد بازدید: 780
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

۳ پدیده نوظهور جنگ غزه

جنگ چند روز اخیر در نوار غزه به عنوان شدیدترین درگیری بین نیرو‌های رژیم صهیونیستی با فلسطینی‌های ساکن در این منطقه از ۲۰۱۴ به این سو شناخته شده است، اما با نگاهی به تحولات مربوط به این جنگ می‌توان پدیده‌هایی را مشاهده کرد که در درگیری‌های قبل از این بین دو طرف اتفاق نیفتاده بودند. در واقع، پدیده‌های نوظهور در این دور از درگیری‌ها تنها محدود به قدرت آتش مقاومت در برابر ارتش صهیونیستی نمی‌شود که البته این موضوع هم در نوع خود مهم و درخور توجه است بلکه موضوع در مورد اتفاقاتی است که این بار پیش آمده‌اند و به عنوان پدیده‌های نوظهور بی‌سابقه هستند. وقوع این پدیده‌ها در هفتادوسومین سالگرد اشغال فلسطین قابل توجه هستند.

اولین اتفاق مربوط می‌شود به صدا‌هایی که در کنگره امریکا شنیده شد و در دفاع از حقوق مردم فلسطین بلند شده بودند. انتقاد از حمایت‌های تمام‌عیار امریکا از رژیم صهیونیستی در داخل امریکا و از سوی شخصیت‌های صاحبنامی همانند زبان‌شناس و نظریه‌پرداز مشهور نوآم چامسکی یا سناتور ایالت ورمانت، برنی سندرز پدیده تازه‌ای نیست، اما اینکه یک نماینده کنگره در کاپیتول هیل (نماد قانونگذاری امریکا) بایستد و از حقوق فلسطین دفاع کند، پدیده‌ای نوظهور بود. رشیده طلیب و ایلهان عمر، نمایندگان مجلس دموکرات هستند که به عنوان زنان پیشرو در این مجلس شناخته می‌شوند که برای نخستین بار در مجلس از حقوق مردم فلسطین دفاع کردند و حمله ارتش صهیونیستی را به غزه اقدامی تروریستی خواندند. این پدیده نشانه رخنه در تسلط بی‌چون و چرای حامیان رژیم صهیونیستی بر ارکان حاکمیتی امریکا ایجاد شده و این رخنه می‌تواند تا عمق سنت حمایت از این رژیم پیش برود.

دومین پدیده در اعتراضات اعراب فلسطینی ساکن در داخل سرزمین‌های اشغالی و درگیری آن‌ها با صهیونیست‌های افراطی است. شدت این درگیری‌ها باعث شد رژیم صهیونیستی مجبور شود برای نخستین بار در شهر لاد وضعیت اضطراری اعلام کند و شهردار این شهر اعتراف کرد که کنترل شهر کاملاً از دست رفته و خیابان‌ها شاهد جنگ داخلی بین اعراب و یهودیان است و از نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو درخواست اعزام ارتش به این شهر شد. رژیم صهیونیستی تا کنون از حضور این اعراب در داخل اراضی اشغالی به عنوان دلیلی بر همزیستی اعراب با یهودیان و کنار آمدن اعراب با دستگاه حکومتی رژیم خود استفاده تبلیغاتی می‌کرد، به خصوص اینکه این اعراب در درگیری‌های گذشته چندان نقشی نداشتند، اما حالا با درگیری شدید بین این اعراب و یهودی‌ها، موضوع به طور کلی تغییر کرده است. درگیری‌های خیابانی در شهر‌های لاد، عکا و حیفا نشان داد اعراب ساکن این مناطق دیگر ناظران خنثی و بی‌طرف نیستند بلکه آنان نیز مبدل به عنصر فعال علیه حاکمیت رژیم‌صهیونیستی شده‌اند تا جایی که نتانیاهو مجبور شد بگوید رژیم او «در دو جبهه در حال نبرد است.» این یک تغییر موازنه اساسی در رویارویی جبهه مقاومت با رژیم صهیونیستی است که می‌تواند مقاومت را به عمق خاک اراضی اشغالی و توسط اعراب ساکن این مناطق بکشاند.

تعویق حکم تخلیه محله شیخ جراح در بیت‌المقدس شرقی توسط یکی از دادگاه‌های رژیم صهیونیستی پدیده نوظهور سوم است. در واقع، اصل درگیری فعلی به دلیل این حکم و یورش نیرو‌های صهیونیستی برای بیرون راندن فلسطینی‌ها از خانه‌های‌شان بود که با مقاومت شدید جوانان فلسطینی روبه‌رو شد و با شدت گرفتن درگیری‌ها، جبهه مقاومت در غزه نیز برای اعلام همبستگی با جوانان فلسطینی شرق بیت‌المقدس وارد درگیری شد. بیرون راندن فلسطینی‌ها از خانه‌های‌شان رویه عادی و معمول رژیم صهیونیستی از ۷۳ سال قبل به این سو است، هر چند همیشه با مقاومت فلسطینی‌ها روبه‌رو بوده، اما سابقه نداشته که به دلیل شدت مقاومت و درگیری‌ها، خود رژیم صهیونیستی در این زمینه حاضر به عقب‌نشینی شود. حالا دادستان کل رژیم‌صهیونیستی آویخای مندلبلیت با استناد به گزارش محرمانه سازمان‌های اطلاعاتی و نظامی از دادگاهی درخواست تعویق اجرای حکم اخراج فلسطینی‌ها از خانه‌های‌شان در محله شیخ جراح کرده است، هر چند اجرای حکم تعویق شده، اما همین میزان هم در رفتار رژیم صهیونیستی بی‌سابقه بوده و هیچ‌گاه حاضر نشده بود برای غصب یا تخریب خانه‌های فلسطینی‌ها یک گام عقب‌نشینی کند. این یک پیروزی نمادین برای منطق مقاومت است که نشان می‌دهد تنها با مقاومت است که می‌توان مانع دست‌اندازی‌های بیشتر رژیم‌صهیونیستی بر اراضی فلسطینی شد.

 

نویسنده: محمود حکیمی

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/22255


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.